Nieuws

Overhandiging 1e exemplaar van het boek ‘Boswerk’ in Leersum

April 19, 2023

BOSWERK - over het verlies van bomen en bos in Nederland.

Eindelijk is het zover! Het boek ‘Boswerk’ is gedrukt en Urgenda-directeur Marjan Minnesma zal het eerste exemplaar in ontvangst nemen op 22 april tijdens de publieksdag van de Broekhuizerlaan, Leersum. Van harte welkom! broekhuizerlaan.nl/nieuws/

De presentatie: 28 april

Een week later op vrijdagavond 28 april is er een boekpresentatie van ‘Boswerk’ in het gezellige theater café Le Brocope in Oldeberkoop. De makers van het boek vertellen over het boek en u kunt uw boek laten signeren. En ik maak er graag een tekeningetje voor u in. Clemens Kamsma van boekhandel Planteyn verkoopt daar onze boeken (ook ansichten en ons vorige boek Veldwerk) Van harte welkom dus!

De avond begint om 20.00 u, inloop 19.30 u, geen entree, drankjes op eigen kosten. Adres; Oosterwoldseweg 5, hartje centrum van het mooie Oldeberkoop. (hiernaast Le Brocope)

Over het boek ‘Boswerk’

Een jaar lang bezochten dichter Jan Kleefstra en ikzelf wekelijks verschillende bossen in Nederland. Daar, in de open lucht, maakten wij ter plekke de 56 schilderijen en prozateksten die staan afgebeeld in dit meerstemmige en door Gert Jan Slagter prachtig vormgegeven boek.Onder de titel ‘Bomen, de pilaren van het leven’ schreef jurist en beukenlaanbeheerder Annelies Henstra een origineel verhaal over bomen, dat lezers met andere ogen naar deze levende wezens laat kijken. Tegelijkertijd schuwt zij de schaduwzijde niet. Voor dit verhaal putte bosbewoner Henstra uit haar eigen leven, en uit het levenswerk van anderen.

BOSWERK; 176 pagina’s, full colour, hard cover € 29,95 tekst; Annelies Henstra, Jan Kleefstra, Christiaan Kuitwaard, 56 schilderijen, 20 potlood schetsen, Verkrijgbaar in de boekhandel of bij uitgeverij Wijdemeer.

In het voorjaar van 2024 worden de 56 schilderijen tentoongesteld in Museum De Mesdag Collectie in Den Haag. De Boswerkschilderijen en de prozateksten van Kleefstra zullen dan gecombineerd worden met schilderijen van beroemde `plein-air schilders’ uit eind 19e eeuw.

Dank voor de belangstelling en alle goeds!

Christiaan Kuitwaard