Over ons

Dag van de Aarde

De Stichting Dag van de Aarde introduceerde in 2002 de nationale dag voor bezinning en plezier, de Dag van de Aarde op en rond 22 april met activiteiten in Nederland. Een periode van bewustwording, dankbaarheid en vooral het genieten van wat de schoonheid en alles wat de Aarde voortbrengt. Het accent ligt daarbij op positivisme.

In 2006 kwam de Krant van de Aarde voor het eerst uit als festivalkrant voor de Dag van de Aarde in Nederland. De stichting wilde daarna met deze uitgave de schoonheid van de aarde ook de rest van het jaar aan het Nederlandse publiek tonen. In dat jaar kwam ook de voorzitter van Earth Day Association uit de VS over naar Nederland om in Rhenen het startschot te geven voor de Dag van de Aarde activiteiten in Nederland.

krant van de aarde

Wat is de Krant van de Aarde?

De Krant van de Aarde is een positief en redactioneel onafhankelijk medium. Authenticiteit, innovatie en natuur zijn thema’s waar de krant voor staat. De krant biedt lezers inspiratie waarmee ze hun vanzelfsprekend duurzame leefstijl invulling kunnen geven.

Terugkerende rubrieken zijn voeding, gezondheid, wonen, vrije tijd, cultuur en mode. Naast inspirerend is de Krant van de Aarde spraakmakend op het gebied van duurzaamheidskwesties.

Distributie

Verspreid via een netwerk van zo’n 500 duurzame bedrijven:
natuurvoedingswinkels, groente speciaalzaken, supermarkten, horeca en met de Odin Groentetas. Daarnaast ligt de krant op beurzen en andere plekken waar duurzaamheid centraal staat, zoals duurzame reisbureaus, wereldwinkels en overheidsinstellingen. Donateurs van stichting Dag van de Aarde ontvangen de krant thuis in de bus.

Lezersprofiel

De lezer van de Krant van de Aarde vindt duurzaamheid vanzelfsprekend, is 35+, is overwegend vrouw, verdient gemiddeld tot boven modaal en is hoog opgeleid. Ze is geïnteresseerd in een mix van authenticiteit en innovatie.

Onze partners

Natudis Nederland BV, Odin Estafette BV, De Zaai Ster VOF, Stichting Wereldwinkels, Stichting Demeter, De Vogelbescherming, Landschapsbeheer Nederland, Heerlijkheid Mariënwaerdt, Gaaf Groen.