Zaaien voor bijen en meer op Dag van de Aarde 2018. Doe je mee?

Dag van de Aarde 2018
Dag van de Aarde 2018
Op de Dag van de Aarde bruist het weer van de groene activiteiten door heel Nederland. Die dag, zondag 22 april, staat dit jaar in het teken van duurzame oplossingen om van plastic afval af te komen. Maar ook met allerlei andere activiteiten rondom het leefbaar maken en houden van onze planeet kan de Dag van de Aarde volop worden gevierd. Bijzonder: speciaal voor de bij worden dit jaar tal van activiteiten georganiseerd.

Bijenlint

Dit jaar is de Dag van de Aarde gecombineerd met de Nationale Zaaidag: door het planten van bloemzaadjes moet er een beter leefklimaat ontstaan voor vlinders, bijen en andere insecten die nu met uitsterven worden bedreigd.

Zaaien kan overal maar samen doen is wel zo leuk, dan ontstaat er een lint van bloemen door het hele land! Particulieren, gemeenten, agrariÎrs, scholen en andere grondbezitters worden dan ook opgeroepen om gezamenlijk bloemstroken aan te leggen zodat er ÈÈn groot bloemenlint voor bijen ontstaat. Dit bevordert de overlevingskansen van de bij.

www.bijenlint.nl.

Dag van de Aarde 2018

Guerille-Gardeners-weekend

Van 21-22 april is het Guerrilla-Gardeners-weekend. Een initiatief om eindelijk eens samen of alleen een verwaarloosd plantsoen, een lege plantenbak of een ander troosteloos stukje natuur te verfraaien met bloemen en planten. Ook zaadjes planten mag vanzelfsprekend, alleen duurt het dan even voor je resultaat ziet.

www.guerrillagardeners.nl

Dag van de Aarde 2018

Ecomarkt Den Haag

De Haagse organisatie rondom de Dag van de Aarde richt zich dit jaar op het verkleinen van de ecologische voetafdruk, voornamelijk op het gebied van plastic, afval, (het kopen van) voedsel en energieverbruik.

Op zaterdag 21 april van 10 tot 15 uur is er in de Christus Triumfatorkerk een eco-markt met milieuproducten, fairtrade, vegetarisch en veganistisch eten. Ook staan er non-profit organisaties die zich op verschillende manieren inzetten om het milieu te beschermen. Verder zijn er praktische workshops voor kinderen en volwassenen waarbij wordt geleerd hoe de ecologische voetafdruk te verkleinen.

www.earthdaynetherlands.com

Dag van de Aarde 2018

GROENE PASSIE

Op zondag 22 april is het feest voor de tuinder en natuurliefhebber op de Groene Passie Lentebeurs. ëSamen maken we de wereld mooi!í is het motto van Groene Passie.

De bezoeker maakt kennis met moestuinieren, permacultuur en voedselbossen. Daarnaast zijn er oude ambachten, duurzame projecten, creatieve objecten, recycling plus gezond eten & drinken. Verder is er een programma met lezingen, workshops en demonstraties.

Groene Passie vindt plaats op de Sliekstraat 9 in Hummelo en is open van 11 tot 17 uur. De entree bedraagt € 5,00 per persoon. Kinderen tot 12 jaar mogen gratis mee. Honden en andere huisdieren zijn welkom, mits aan de lijn. Meer info over Groene Passie is te vinden op www.groenepassie.nl en op de facebook-pagina facebook.com/groenepassie

Dag van de Aarde 2018

Heel Bergeijk zaait

Natuurtuin ít Loo in Bergeijk wil op zondag 22 april het tuinseizoen openen met een speciaal hiervoor gecomponeerd natuurlied, hoe meer mensen meezingen hoe beter! Daarna zijn er tal van inspirerende activiteiten te doen, zoals de ruil en verkoop van biologische moestuinplanten en kruiden, een rondleiding door de tuin en een bezoek aan de bijenhal. Alle inwoners van Bergeijk krijgen een gratis zakje bloemenzaad voor bijen en vlinders dat die dag gezaaid mag worden.

www.natuurtuin.org

agenda Dag van de Aarde 2018

25 jaar Natuur&Milieumarkt

De jaarlijkse groen- en activiteitenmarkt van de Amsterdamse buurt de Pijp vindt zoals ieder jaar weer plaats in het Sarphatipark en biedt een keur aan biologische kwekers, streekproducten, rondleidingen van IVN Amsterdam en Stichting Buurtcompost, allerlei buurtinitiatieven, informatiekramen en kinderactiviteiten. Mede door dit initiatief is de geveltuin in de wijk helemaal ingeburgerd: er zijn er duizenden alleen al in De Pijp!

www.nmtzuid.nl, www.geveltuin.nl

Dag van de Aarde 2018

Magische Lente Bostocht

Tijdens een magische Lente Bostocht over de Veluwe kunnen deelnemers op zondag 22 april hun dankbaarheid uiten voor Moeder Aarde, samen een dankbaarheidsritueel uitvoeren en een mooie tocht lopen ergens op de Veluwe, een bijzonder stukje land van Moeder Aarde. Volgens de organisatie verdient de Aarde iedere nieuwe dag de aandacht van ons. “Maar op deze dag staan we extra stil bij onze prachtige planeet en dat mag dan ook vooral leuk zijn!”

www.hetiseral.nl