Gadget Top 5 Wonen

De mooiste gadgets op woongebied, verzameld en beoordeeld door Krant van de Aarde.

Tekst: Yvonne Koop

 

1. WAAR is het feestje?

WAAR schalen 2Hier aan de eettafel natuurlijk! Zeker als je er van die mooie schalen op zet. De unieke fairtrade schalen uit de collectie Rowl hebben een bijzondere vorm waardoor ze makkelijk te verschuiven en te draaien zijn. Ze hebben een mooi strak design en zijn gemaakt van duurzaam acaciahout.

Onze nummer 1 omdat: de Rowl-collectie ontworpen is door een team masterstudenten van de TU Delft en het winnende ontwerp is van de Design Your Own Tableware contest van het Wereldwinkel Jongerenplatform Fairminds. Een unieke samenwerking die tot een innovatief designproduct leidde!

Prijs: vanaf € 34,95 via www.wereldwinkels.nl

 

2. Top trio

Trio 2Twee stoelen en een kruk waarmee Laurens van Wieringen hoge ogen gooide op de internationale interieurbeurs IMM dit voorjaar in Keulen. De zittingen zijn vervaardigd van gerecyclede PET-flessen die zijn bewerkt tot een zacht, stevig, duurzaam en UV-bestendig vilt met goede akoestische eigenschappen en een hoog zitcomfort.

Prijs: vanaf € 219,00 via www.bigbrands.nl

 

3. Slaap zacht

Bed 4De Auping Essential is het eerste bed met een Cradle to Cradle Silver certificaat. Dit houdt in dat het een volledig duurzaam ontwerp is, vervaardigd van gerecyclede materialen. Voor het hoofdeinde van het bed werd een stof ontwikkeld die gemaakt is van gerecyclede PET-flessen. Ook de spiraalbodem en het matras zijn duurzaam geproduceerd.

Prijs: vanaf € 1105,00 via www.eijerkamp.nl

 

4. Groen licht

Lamp 1Creatief met kurk in optima forma, deze lampen van Tiago Sa da Costa. Op de Dutch Design Beurs was te zien hoe ze door de speelse vormen, met mathematische precisie uitgedacht, een warm licht verspreiden. Ander pronkstuk van de collectie: een tafel die tevens ook als lamp fungeert, dankzij de tafelpoten van gerecycled groen (!) glas.

Prijs: vanaf € 140,00 via www.ledlamp.nl

 

5. Op maat

Vloer 5Gezien op de VT Wonenbeurs: nieuwe milieuvriendelijke marmoleumvloeren met namen als Sand, Breeze en Earth. Voor het eerst ook in stroken en tegels te koop. Gemaakt van natuurlijke, biobased grondstoffen. Een belangrijk bestanddeel is het verantwoord geteelde lijnzaad. Ook de rest van de bestanddelen (houtmeel, hars en jute) zijn hernieuwbaar en biologisch verkregen.

Prijs: op aanvraag via www.marmoleummodular.nl