22 april: Dag van de Aarde

Dag van de Aarde - International Earth Day 22 april

Tekst: Yvonne Koop

Sinds 1970 wordt overal ter wereld op 22 april de Dag van de Aarde gevierd, ofwel International Earth Day. Met allerlei activiteiten in het kader van een beter milieu en meer respect voor de Aarde. In Nederland worden er sinds 2005 activiteiten op die dag georganiseerd. Maar zo grootschalig als in Amerika is het hier (nog) niet. Hoogste tijd om daar verandering in te brengen. Want een beter milieu begint bij jezelf!

 

Op de Facebookpagina van Krant van de Aarde blijven we de leukste evenementen en tips verzamelen.

 

Wie Earth Day intikt komt talloze sites tegen waarop wereldwijd activiteiten worden aangekondigd om de Dag van de Aarde te vieren. Van prestatielopen tot poëziewedstrijden en van straat-schoonmaakacties tot demonstraties tegen milieuvervuiling. Ook in Nederland staan er diverse activiteiten gepland. In Kasteel Hackfort in Vorden wordt in Artis op 22 april de vierde editie van de Dag van de Milieufilosofie gehouden. In den Haag is er die dag een eenmalig evenement voor mensen die graag bewuster en duurzamer willen leven, maar niet weten waar te beginnen. En Omslag, werkplaats voor duurzame ontwikkeling, houdt voor de tiende keer haar jaarlijkse bijeenkomst om Moeder Aarde te eren, in de tuin van het terrein aan de Hoogstraat 301a in Eindhoven.

Wil je zelf ook wat doen op de Dag van de Aarde? Dat kan al heel kleinschalig. Een taart of cup cakes maken in de vorm van de Aarde en die uitdelen op school, je werk of in je buurt. Met je kinderen leuke knutselwerkjes maken waarin de Aarde centraal staat. Samen liedjes zingen over de Aarde, een kunstwerk in de tuin maken… ideeën genoeg! Of pak het groter aan en organiseer een activiteit in de natuur en/of voor het milieu. Op de Facebookpagina van Krant van de Aarde blijven we de leukste evenementen en tips verzamelen. Dus houd die in de gaten! Organiseer of ontdek je iets? Laat het de redactie weten via redactie@krantvandeaarde.nl.